Velkommen

til vores side for abonnenter

Herunder kan du se en stadigt voksende liste, over de emner vi dækker i app'en FAIR integration for frivillige. Siderne er skrevet specifikt til frivillige.

 

Ønsker du at se eksempler på de sider vi har skrevet til flygtninge (samt deres oversættelse) skal du klikke på "arabisk" knappen herunder. Her vil du både kunne læse teksten på arabisk og på dansk.

 

Leder du efter noget bestemt, kan du trykke CRTL + F og taste dit søge ord. Og kan du ikke finde det, kan du sende en mail til: tanja@paatvaers.org.

 

Tak for dig og din støtte!

Børnebidrag og forsørgerpligt

I Danmark er det lovpligtigt for begge forældre at forsørge sine børn økonomisk, til de er 18 år. Uanset om de deler bopæl med børnene eller ej og uanset og uanset køn. Desværre er der ikke ret mange flygtninge der ved det.

Sidst ændret:

Opholdstillader

De personer vi normalt kender som “flygtninge”, har opnået opholdstilladelse på baggrund af forskellige paragraffer i Udlændingeloven. De er her altså ikke alle sammen på samme vilkår. En flygtning der har fået opholdstilladelse på baggrund af Udlændingelovens § 7.3 har fx ikke adgang til det danske uddannelsessystem, modsat flygtninge der har fået opholdstilladelse på baggrund af § 9. Derfor er det værd at bruge lidt tid på at få styr på Udlændingeloven og de mange typer af opholdstilladelser.

Sidst ændret:

Psykologhjælp

Der er uden tvivl mange flygtninge, der kunne have gavn af psykologhjælp. Alligevel er det ganske få der rent faktisk modtager hjælp. Dels fordi det er tabubelagt, og dels fordi det koster ekstremt mange penge.

Er det pengene der er problemet, kan problemet heldigvis løses med en henvisning fra lægen og/eller tilskud fra kommunen.

Sidst ændret:

Danskuddannelse

Som led i flygtninges selvforsørgelses- og hjemrejseprogram, tilmeldes de en ud af tre danskuddannelser: Danskuddannelse 1, Danskuddannelse 2 og Danskuddannelse 3. Hver uddannelse er tilrettelagt med henblik på en særlig målgruppe.

Sidst ændret:

NemID

Som frivillig får man ofte stukket flygtninges NemID i hånden. Særligt hvis man hjælper dem med breve eller lignende sager hos det offentlige. Og som frivillig tænker man måske ikke over, hvor risikabel den situation i virkeligheden er.

Sidst ændret:

Tolk

Ifølge forvaltningsloven har offentlige myndigheder (ikke sundhedsvæsenet) pligt til at gøre sig selv forståelige og sikre at deres budskab er forstået af modtageren. Det betyder bl.a. at de har pligt til - efter en konkret vurdering - at sørge for tolkebistand ved møder på kommunen o.lign.

 

Du kan læse en mere detaljeret gennemgang herunder.

Sidst ændret:

På Tværs ivs

Med base i Århus har vi sat kurs mod en FAIR integration og et bæredygtigt klima.

Kontakt os

Links

Fragt

© På tværs ivs

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle