Børnebidrag og forsørgerpligt

I Danmark er det lovpligtigt for begge forældre at forsørge sine børn økonomisk, til de er 18 år. Uanset om de deler bopæl med børnene eller ej og uanset og uanset køn. Desværre er der ikke ret mange flygtninge der ved det. 

 

Hvordan kan jeg hjælpe? 

Oplysning

Du kan oplyse enlige forældre, der står alene med ansvaret for sine børn efter en skilsmisse, at de har ret til støtte fra den anden forælder. Og du kan fortælle den anden forælder, at han/hun har pligt til at betale børnebidrag. Gør de det ikke frivilligt, kan du hjælpe den enlige forælder med at indgive en sag ved Familieretshuset.

 

Hjælp med ansøgningen

Som i enhver anden situation, har flygtninge ofte brug for hjælp i forbindelse med at udfylde ansøgningsskemaer og tage kontakt til offentlige myndigheder. Så har du tid og mod på det, kan du hjælpe ved at tage kontakt til Familieretshuset, og oprette en sag på vegne af den enlige forælder. Du skal være opmærksom på, at du enten bliver bedt om at du enten kan give røret videre til ham/hende du hjælper, eller at du kan fremvise en fuldmagt. 

Tak fordi du giver dig tid til at hjælpe.

På Tværs ivs

Vi hjælper udenlandske borgere med at finde rundt i Danmark.

Links

Fragt

Kontakt os

© På tværs ivs

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle