Logbog d. 24 januar

Nogle gange misser jeg en logbog. Det beklager jeg. Men lad os starte med en historie, inden vi vender tilbage til arbejdet.


I går besøgte jeg min syriske familie i Århus. Førhen besøgte jeg dem hver uge, men på det seneste er det kun blevet til en gang om måneden. Og derfor var det også først i går, at jeg fik tid til at vise dem vores app.


"Har du prøvet vores app?" spurgte jeg Fadma, mens vi sad og drak te. Jeg havde forventet et rungende "Ja!" og en eller anden form for ros. Min forventning blev ikke mødt. I stedet for at lyse op og juble, svarede Fadma lidt lavmælt "måske. Jeg forstår det ikke helt. Er det den her?". Hun rakte mig sin telefon og viste mig et billede af nogle de oversættelser, vi har uploadet på facebook. "njaa, det er bare nogle billeder" fik jeg sagt tilbage, mens jeg ivrigt forsøgte at åbne Google Play og downloade app'en til hende.


Og det er her miraklet starter. For så snart Fadma fik app'en i hånden, sad hun låst til skærmen. Hun slugte samtlige sider i app'en og begyndte henrygt at fortælle sine døtre om de Nationale test og om folkeskolenog alle de andre ting, app'en kunne oplyse hende om.


Og det lyder måske ikke af meget, men det var, uden tvivl, et af de mest dyrebare øjeblikke i hele min tilværelse. Endelig lykkedes det for Fadma, at blive en del af hendes døtres liv og skolegang.Og så til logbogen:

  • Besvare mails på LinkedIn. Det er en vidunderlig følelse at vågne op til så mange beskeder, fra interesserede fagpersoner. Tusinde tak!

  • Lave en video der forklarer brugen af app'en.

  • Gennemlæse informationssider. Som jeg vist har nævnt tidligere, læser jeg altid alle siderne igennem 3 gange, inden de ryger videre til juridisk korrektur.

  • Påbegynde nye sider: (1) permanent opholdstilladelse og (2) statsborgerskab.

  • Pitche vores app til udenlandske organisationer. Vi håber de bider på. Tænkt hvis vi kunne hjælpe flygtninge i hele verden

  • Gå en tur i solen.


God weekend!

0 visninger

På Tværs ivs

Vi hjælper udenlandske borgere med at finde rundt i Danmark.

Links

Fragt

Kontakt os

© På tværs ivs

  • Instagram - White Circle
  • Facebook - White Circle